Последвай ни за още
вкусни вдъхновения
Пролетни кошнички от маруля
Калкулация продукти
- ЗА ДРЕСИНГА:
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Vegan
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 скилидкааааи чесън
- Лимонов сок, сол и пипер на вкус
- ЗА КОШНИЧКИТЕ:
- 12345 бр. средно големи листа от маруля
- ЗА ПЛЪНКАТА:
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 моркова
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 краставицааааи
- 12345 репичкаииии
- 50100150200250 мл грах от консерва
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. нарязано червено зеле
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 стръка магданоз
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 стръка мента
- Сол на вкус
Приготвяне
- 1Измийте и подсушете листата от маруля, които ще ползвате за кошнички.
- 2Краставицата се нарязва на ситни кубчета, а репичките и моркова – на колелца.
- 3Добавяте към тях ситно нарязаното на ленти червено зеле и граха.
- 4Ситно нарязаните мента и магданоз се добавят накрая и цялата смес се овкусява с щипка сол.
- 5С голяма лъжица изсипвате готовата смес във всяка кошничка.
- 6За финал – поливате всяка кошничка със сместа от дресинга.
Салата със спанак, авокадо и семена
Калкулация продукти
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light или Vegan
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 с.л. ябълков оцет
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 с.л. вода
- 400800120016002000 г бейби спанак
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 бр. авокадо, обелено и нарязано на филийки
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. настъргани моркови
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. зрънца от нар
- 12345 с.л. кедрови ядки
- Едро смлян черен пипер на вкус
Приготвяне
- 1Разбъркайте в купичка майонезата, ябълковия оцет и водата до получаването на хомогенна смес. Отделете дресинга настрани.
- 2В голяма купа изсипете спанака, върху него наредете филийките авокадо. Прибавете морковите, нара и ядките. Накрая овкусете салатата с черен пипер на вкус и полейте с дресинга.
Градинска салата
Калкулация продукти
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 ч.ч. майонеза Hellmann’s Vegan
- 175350525700875 г червени картофи
- 60120180240300 г зелен фасул, нарязан на половинки
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 стръкааа нарязан зелен лук
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 ч.ч. домати, нарязани и отцедени
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 с.л. пресен копър или друга любима прясна подправка
- Черен пипер и сол на вкус
Приготвяне
- 1Покрийте картофите в съд с 4 литра вода. Загрейте до висока точка на кипене, след което намалете температурата и варете 8 минути или докато омекнат. В последните 3 минути на варене, добавете зеления фасул. Отцедете и изплакнете със студена вода, докато се охладят напълно.
- 2В голяма купа смесете майонеза Hellmann’s Vegan, зеления лук, копъра, сол и пипер. Разбъркайте добре, заедно с картофите, фасула и доматите. Сервирайте салатата охладена или на стайна температура.
Сочна веджи паста
Калкулация продукти
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Vegan
- 60120180240300 г чери домати
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 бр. тиквички, нарязани
- 60120180240300 г броколи, само цветчетата, баланширани
- 3⁄41 1⁄22 1⁄433 3⁄4 с.л. зехтин
- 255075100125 г зелени маслини без костилка
- 125250375500625 г паста пене
- Настъргана кора от лимон
- Лимонов сок
- Босилек за украса
Приготвяне
- 1Загрейте фурната на максимални градуси. Подредете в тавичка за печене тиквичките и доматите, поръсете ги с едната лъжица зехтин, и запечете 10-15 мин.
- 2В голям съд с незалепващо покритие загрейте втората лъжица зехтин до средно-висока температура. Сложете баланшираните броколи, изпечените домати и тиквички, маслините, пастата, и малко топла вода и бъркайте в различни посоки, докато пастата стане гореща.
- 3Добавете майонезата, Hellmann’s Vegan, последната лъжица зехтин и лимоновата кора. Разбъркайте добре и декорирайте с листа босилек. Подправете със сол и пипер, ако желаете и сервирайте, докато е топло.
Хрупкави агнешки котлети
Калкулация продукти
- 246810 бр. агнешки котлети
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 бр. яйце
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.л. горчица Hellmann’s с дижонски вкус
- 3⁄41 1⁄22 1⁄433 3⁄4 с.л. галета
- 3⁄41 1⁄22 1⁄433 3⁄4 с.л. сусам
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 с.л. брашно
- 7.51522.53037,5 г масло
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 с.л. слънчогледово олио
- 12345 щипкаииии сол
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.л. черен пипер
- 125250375500625 г спанак
- 50100150200250 г чери домати
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 бр. маруля
Приготвяне
- 1Купете котлети, които са малки и светли на цвят. Ако е необходимо, отрежете излишната мазнина от котлетите. С нож, изстържете цялото месо и мазнини на разстояние 3-5 см по дължината на костта на всеки котлет. Поръсете котлетите щедро със сол и черен пипер.
- 2В купа разбийте яйцето и Hellmann’s горчицата. Изсипете в плитка чиния. В друга чиния смесете галетата и сусама. Сложете брашното в трета чиния. Оваляйте всеки котлет с брашно, разклатете, за да отстраните излишното. Потопете в сместа от яйце и горчица и след това оваляйте в галетата и сусама. Притиснете галетата върху месото, за да получите равномерно покритие. Охладете в хладилника за 15 минути.
- 3Загрейте маслото с едната лъжица олио в тиган. Сложете котлетите и запържете на средна температура, докато не получите златиста и хрупкава коричка. Гответе около 4-5 минути от всяка страна. Извадете котлетите от тигана върху хартиени салфетки, за да отстраните излишната мазнина.
- 4Затоплете другата лъжица олио, добавете спанака и чери доматите, задушете. Оставете за 10 минути на ниска температура. Сервирайте котлетите със задушената гарнитура и няколко накъсани листа маруля.
Агнешко с броколи и чесново чили
Калкулация продукти
- 3⁄41 1⁄22 1⁄433 3⁄4 с.л. Hellmann’s Garlic Chilli, леко пикантен чеснов сос
- 100200300400500 г агнешко филе, нарязано на тънки ивици
- 3⁄41 1⁄22 1⁄433 3⁄4 с.л. зехтин или орехово масло
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 бр. червен лук, обелен и нарязан
- 50100150200250 г броколи, нарязани на малки хапки
- 255075100125 г сладък грах
- 12345 щипкаииии сол
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.л. черен пипер
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 ч.л. ситно настърган корен джинджифил
Приготвяне
- 1В голям съд с незалепващо покритие затоплете 1 с.л. зехтин и добавете нарязаното месо. Гответе 2-3 минути, докато покафенее. Извадете в чиния.
- 2Сложете останалия зехтин в съда и затоплете отново, добавете лука и оставете на ниска температура за 4-5 минути, докато омекне. Усилете отново температурата, за да добавите броколите и граха, докато омекнат, но не напълно.
- 3Върнете месото и соковете му обратно в съда, прибавете чесновия сос, Hellmann’s Garlic Chilli, джинджифила, сол и пипер на вкус. Добавете 2 с.л. вода и разбъркайте до смесване на съставките и хубаво загряване на месото.
Wrap с пилешко на скара
Калкулация продукти
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
- 12345 бр. питка за бурито около 25 см
- 246810 бр. малки листа маруля
- 246810 бр. шайби домат
- 48121620 бр. листа бейби спанак
- 48121620 бр. парчета пиле, нарязани на тънко
- 12345 бр. шайби червен лук
Приготвяне
- 1Разпределете равномерно майонезата върху питката за бурито, след което разпределете останалите съставки. Сгънете крайчетата и завийте на руло.
Бутерки с пилешко
Калкулация продукти
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 ч.ч. дърпано сварено пилешко
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. сирене чедър, настъргано
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч. нарязани сготвени броколи
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
- 12345 щипкаииии сол
- 12345 щипкаииии смлян черен пипер
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 пакет бутер тесто
Приготвяне
- 1Загрейте фурната на 200 градуса.
- 2Сложете всички съставки, с изключение на тестото, в купа. Разделете бутер тестото на квадратни парчета. Сложете 1 с.л. от сместа в средата на квадратното парче. Завийте парчето по диагонал, за да се получат триъгълници и притиснете в ъгълчетата, за да запечатате. Подредете триъгълниците върху хартия за печене. Намажете леко горната част с остатъка от майонезата.
- 3Печете 12 минути до златист цвят. Сервирайте топли.
Сандвичи със сьомга и краставица
Калкулация продукти
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 краставица, нарязана на ситно
- 3⁄41 1⁄22 1⁄433 3⁄4 с.л. червен лук, нарязан на ситно
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 с.л. подправки, нарязани на ситно (копър, магданоз или естрагон)
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 с.л. горчица Hellmann’s
- 12345 бр. филийки препечен хляб
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. бейби спанак
- 12345 бр. малки листа маруля
- 12345 бр. домат, нарязан на шайби
- 246810 бр. малки парчета сьомга, приготвени на тиган
Приготвяне
- 1Смесете майонезата, краставицата, лука, подправките и горчицата в малка купа.
- 2Размажете 1 с.л. от сместа върху филийка. Внимателно поставете спанака и марулята върху сместа, добавете резена домат, парче сьомга и завършете с оставащото количество сос.
Зърнена салата със сьомга и броколи
Калкулация продукти
- 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
- 1⁄211 1⁄222 1⁄2 с.л. бял балсамов оцет
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 с.л. настъргана кора от портокал
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. сварен ориз
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. пресен зелен фасул, бланширан
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. червен/жълт пипер, нарязан на ситно
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 ч.ч. броколи на малки късчета, бланширани
- 1⁄41⁄23⁄411 1⁄4 бр. голям портокал, обелен и разделен на парчета
- 12345 бр. сьомга на малки парчета
Приготвяне
- 1Смесете майонезата с оцета и корите от портокал в малка купа за дресинг.
- 2Разбъркайте ориза, фасула, пиперките, парченцата броколи и резените портокал в голяма купа.
- 3Намажете 4 парчета сьомга с майонеза. Сложете на скара или грил тиган и обърнете, когато порозовее. Готова е, щом месото се разделя лесно с вилица.
- 4Сервирайте сьомгата със зърнената салата и залейте с дресинга.