Великденски калкулатор

Пролетни кошнички от маруля

Калкулация продукти

  • ЗА ДРЕСИНГА:
  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Vegan
  • 14123411 14 скилидкааааи чесън
  • Лимонов сок, сол и пипер на вкус
  • ЗА КОШНИЧКИТЕ:
  • 12345 бр. средно големи листа от маруля
  • ЗА ПЛЪНКАТА:
  • 14123411 14 моркова
  • 14123411 14 краставицааааи
  • 12345 репичкаииии
  • 50100150200250 мл грах от консерва
  • 14123411 14 ч.ч. нарязано червено зеле
  • 14123411 14 стръка магданоз
  • 14123411 14 стръка мента
  • Сол на вкус

Приготвяне

  • 1Измийте и подсушете листата от маруля, които ще ползвате за кошнички.
  • 2Краставицата се нарязва на ситни кубчета, а репичките и моркова – на колелца.
  • 3Добавяте към тях ситно нарязаното на ленти червено зеле и граха.
  • 4Ситно нарязаните мента и магданоз се добавят накрая и цялата смес се овкусява с щипка сол.
  • 5С голяма лъжица изсипвате готовата смес във всяка кошничка.
  • 6За финал – поливате всяка кошничка със сместа от дресинга.

Салата със спанак, авокадо и семена

Калкулация продукти

  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light или Vegan
  • 14123411 14 с.л. ябълков оцет
  • 14123411 14 с.л. вода
  • 400800120016002000 г бейби спанак
  • 14123411 14 бр. авокадо, обелено и нарязано на филийки
  • 14123411 14 ч.ч. настъргани моркови
  • 14123411 14 ч.ч. зрънца от нар
  • 12345 с.л. кедрови ядки
  • Едро смлян черен пипер на вкус

Приготвяне

  • 1Разбъркайте в купичка майонезата, ябълковия оцет и водата до получаването на хомогенна смес. Отделете дресинга настрани.
  • 2В голяма купа изсипете спанака, върху него наредете филийките авокадо. Прибавете морковите, нара и ядките. Накрая овкусете салатата с черен пипер на вкус и полейте с дресинга.

Градинска салата

Калкулация продукти

  • 1211 1222 12 ч.ч. майонеза Hellmann’s Vegan
  • 175350525700875 г червени картофи
  • 60120180240300 г зелен фасул, нарязан на половинки
  • 1211 1222 12 стръкааа нарязан зелен лук
  • 1211 1222 12 ч.ч. домати, нарязани и отцедени
  • 1211 1222 12 с.л. пресен копър или друга любима прясна подправка
  • Черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

  • 1Покрийте картофите в съд с 4 литра вода. Загрейте до висока точка на кипене, след което намалете температурата и варете 8 минути или докато омекнат. В последните 3 минути на варене, добавете зеления фасул. Отцедете и изплакнете със студена вода, докато се охладят напълно.
  • 2В голяма купа смесете майонеза Hellmann’s Vegan, зеления лук, копъра, сол и пипер. Разбъркайте добре, заедно с картофите, фасула и доматите. Сервирайте салатата охладена или на стайна температура.

Сочна веджи паста

Калкулация продукти

  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Vegan
  • 60120180240300 г чери домати
  • 1211 1222 12 бр. тиквички, нарязани
  • 60120180240300 г броколи, само цветчетата, баланширани
  • 341 122 1433 34 с.л. зехтин
  • 255075100125 г зелени маслини без костилка
  • 125250375500625 г паста пене
  • Настъргана кора от лимон
  • Лимонов сок
  • Босилек за украса

Приготвяне

  • 1Загрейте фурната на максимални градуси. Подредете в тавичка за печене тиквичките и доматите, поръсете ги с едната лъжица зехтин, и запечете 10-15 мин.
  • 2В голям съд с незалепващо покритие загрейте втората лъжица зехтин до средно-висока температура. Сложете баланшираните броколи, изпечените домати и тиквички, маслините, пастата, и малко топла вода и бъркайте в различни посоки, докато пастата стане гореща.
  • 3Добавете майонезата, Hellmann’s Vegan, последната лъжица зехтин и лимоновата кора. Разбъркайте добре и декорирайте с листа босилек. Подправете със сол и пипер, ако желаете и сервирайте, докато е топло.

Хрупкави агнешки котлети

Калкулация продукти

  • 246810 бр. агнешки котлети
  • 1211 1222 12 бр. яйце
  • 14123411 14 ч.л. горчица Hellmann’s с дижонски вкус
  • 341 122 1433 34 с.л. галета
  • 341 122 1433 34 с.л. сусам
  • 1211 1222 12 с.л. брашно
  • 7.51522.53037,5 г масло
  • 1211 1222 12 с.л. слънчогледово олио
  • 12345 щипкаииии сол
  • 14123411 14 ч.л. черен пипер
  • 125250375500625 г спанак
  • 50100150200250 г чери домати
  • 14123411 14 бр. маруля

Приготвяне

  • 1Купете котлети, които са малки и светли на цвят. Ако е необходимо, отрежете излишната мазнина от котлетите. С нож, изстържете цялото месо и мазнини на разстояние 3-5 см по дължината на костта на всеки котлет. Поръсете котлетите щедро със сол и черен пипер.
  • 2В купа разбийте яйцето и Hellmann’s горчицата. Изсипете в плитка чиния. В друга чиния смесете галетата и сусама. Сложете брашното в трета чиния. Оваляйте всеки котлет с брашно, разклатете, за да отстраните излишното. Потопете в сместа от яйце и горчица и след това оваляйте в галетата и сусама. Притиснете галетата върху месото, за да получите равномерно покритие. Охладете в хладилника за 15 минути.
  • 3Загрейте маслото с едната лъжица олио в тиган. Сложете котлетите и запържете на средна температура, докато не получите златиста и хрупкава коричка. Гответе около 4-5 минути от всяка страна. Извадете котлетите от тигана върху хартиени салфетки, за да отстраните излишната мазнина.
  • 4Затоплете другата лъжица олио, добавете спанака и чери доматите, задушете. Оставете за 10 минути на ниска температура. Сервирайте котлетите със задушената гарнитура и няколко накъсани листа маруля.

Агнешко с броколи и чесново чили

Калкулация продукти

  • 341 122 1433 34 с.л. Hellmann’s Garlic Chilli, леко пикантен чеснов сос
  • 100200300400500 г агнешко филе, нарязано на тънки ивици
  • 341 122 1433 34 с.л. зехтин или орехово масло
  • 1211 1222 12 бр. червен лук, обелен и нарязан
  • 50100150200250 г броколи, нарязани на малки хапки
  • 255075100125 г сладък грах
  • 12345 щипкаииии сол
  • 14123411 14 ч.л. черен пипер
  • 1211 1222 12 ч.л. ситно настърган корен джинджифил

Приготвяне

  • 1В голям съд с незалепващо покритие затоплете 1 с.л. зехтин и добавете нарязаното месо. Гответе 2-3 минути, докато покафенее. Извадете в чиния.
  • 2Сложете останалия зехтин в съда и затоплете отново, добавете лука и оставете на ниска температура за 4-5 минути, докато омекне. Усилете отново температурата, за да добавите броколите и граха, докато омекнат, но не напълно.
  • 3Върнете месото и соковете му обратно в съда, прибавете чесновия сос, Hellmann’s Garlic Chilli, джинджифила, сол и пипер на вкус. Добавете 2 с.л. вода и разбъркайте до смесване на съставките и хубаво загряване на месото.

Wrap с пилешко на скара

Калкулация продукти

  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
  • 12345 бр. питка за бурито около 25 см
  • 246810 бр. малки листа маруля
  • 246810 бр. шайби домат
  • 48121620 бр. листа бейби спанак
  • 48121620 бр. парчета пиле, нарязани на тънко
  • 12345 бр. шайби червен лук

Приготвяне

  • 1Разпределете равномерно майонезата върху питката за бурито, след което разпределете останалите съставки. Сгънете крайчетата и завийте на руло.

Бутерки с пилешко

Калкулация продукти

  • 1211 1222 12 ч.ч. дърпано сварено пилешко
  • 14123411 14 ч.ч. сирене чедър, настъргано
  • 14123411 14 ч. нарязани сготвени броколи
  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
  • 12345 щипкаииии сол
  • 12345 щипкаииии смлян черен пипер
  • 14123411 14 пакет бутер тесто

Приготвяне

  • 1Загрейте фурната на 200 градуса.
  • 2Сложете всички съставки, с изключение на тестото, в купа. Разделете бутер тестото на квадратни парчета. Сложете 1 с.л. от сместа в средата на квадратното парче. Завийте парчето по диагонал, за да се получат триъгълници и притиснете в ъгълчетата, за да запечатате. Подредете триъгълниците върху хартия за печене. Намажете леко горната част с остатъка от майонезата.
  • 3Печете 12 минути до златист цвят. Сервирайте топли.

Сандвичи със сьомга и краставица

Калкулация продукти

  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
  • 14123411 14 краставица, нарязана на ситно
  • 341 122 1433 34 с.л. червен лук, нарязан на ситно
  • 14123411 14 с.л. подправки, нарязани на ситно (копър, магданоз или естрагон)
  • 14123411 14 с.л. горчица Hellmann’s
  • 12345 бр. филийки препечен хляб
  • 14123411 14 ч.ч. бейби спанак
  • 12345 бр. малки листа маруля
  • 12345 бр. домат, нарязан на шайби
  • 246810 бр. малки парчета сьомга, приготвени на тиган

Приготвяне

  • 1Смесете майонезата, краставицата, лука, подправките и горчицата в малка купа.
  • 2Размажете 1 с.л. от сместа върху филийка. Внимателно поставете спанака и марулята върху сместа, добавете резена домат, парче сьомга и завършете с оставащото количество сос.

Зърнена салата със сьомга и броколи

Калкулация продукти

  • 12345 с.л. майонеза Hellmann’s Original / Light
  • 1211 1222 12 с.л. бял балсамов оцет
  • 14123411 14 с.л. настъргана кора от портокал
  • 14123411 14 ч.ч. сварен ориз
  • 14123411 14 ч.ч. пресен зелен фасул, бланширан
  • 14123411 14 ч.ч. червен/жълт пипер, нарязан на ситно
  • 14123411 14 ч.ч. броколи на малки късчета, бланширани
  • 14123411 14 бр. голям портокал, обелен и разделен на парчета
  • 12345 бр. сьомга на малки парчета

Приготвяне

  • 1Смесете майонезата с оцета и корите от портокал в малка купа за дресинг.
  • 2Разбъркайте ориза, фасула, пиперките, парченцата броколи и резените портокал в голяма купа.
  • 3Намажете 4 парчета сьомга с майонеза. Сложете на скара или грил тиган и обърнете, когато порозовее. Готова е, щом месото се разделя лесно с вилица.
  • 4Сервирайте сьомгата със зърнената салата и залейте с дресинга.